Monday 4 August 2014

Kibar Feyzo, Hadi Yine Seyredin

Kibar Feyzo, Hadi Yine Seyredin

Bilinmezdir ama bu guzel Turk filmin senaryosu, oyuncu Ihsan Yuce tarafindan yizilmis.  Onun bu filmde cok guzel bir rolude vardir.  Mujde Ar'in babasini canlandirir, film geregi ismi Huso'dur.  Tabiiki, seyretmeyenler bilmezdir, Mujde Ar'in kocasida Kemal Sunal'dir.   

          Kibar Feyzo 

Diger bir kac oyuncuyuda sayiyim asagiya:
Sener Sen,
Ilyas Salman (Bilo),
Adile Nasit (Sakine Anney),
Erdal Ozyacilar (Zulfo), 
Bahri Ates (Topal Hoca)

Filmin kısaca konusu soyledir:

Kibar Feyzo (Kemal Sunal) askerden dondukten sonra Gulo'ya (Mujde Ar) evlenme teklifi eder.  Tabiiki, bu ufak koyde Gulo'ya baska erkekler talip olur, bunun bir tanesi Bilo'dur (Ilyas Salman).  Gulo'nun babası 'Baslik parasi' denen uygulamayi cok ileri goturur ve 'Acik artirma' uygular, kizi icin.   

Ve boylece film baslar.  

          Baslangic sahnesi 

Damat elbette buyuk bir borcun altina girer ve bu parayi odemek icin para kazanmasi lazim.  Damat, yani 'Kibar Feyzo' borcunu odemek icin 'Sehre' gidip calismaya baslar.  Sehre her gidip donusunde, koylulere 'Artik Aga'lik kalkti' gibi laflar eder.  Ve boyle Aga'ya karsi cephe olusunca, filmde cok guzel, dusundurucu, aydin ve anlamli sahneler olusur.  

Maho Aga, Sener Sen tarafindan canlandirilir ve o ve diger oyuncular, bu filmi 'American filmi' olarak cekseydiler, elbette o senenin 'Oscar'ini' herbiri alirdi.  Ve tabiki 'Best picture' kategorisinde bu film kazanmasi suphesizdir.  

          Kemal Sunal, rahmetli

Film:
Koy hayatini,
Feodal (Agalık) düzeni, 
Toreleri,
Muzikal Turkuleri,
Koy insanının cehaletini, &
Bunlarla birlikte gelen yobazlıgı 

Kara mizah yoluyla elestiren sahane bir filmimizdir. 

         Meshur savunma 

Cok kere seve seve seyrettigim bir film'dir, tavsiye ederim.  

Saygilarimla, 

Ben

No comments:

Post a Comment